WAT DOEN WE VOOR JOU EN JE GEZIN?

Know-how. Inlevingsvermogen. Betrokken.

Je kunt bij ons terecht voor onafhankelijk, persoonlijk en relevant financieel plan, op maat gesneden advies voor je hypotheek, over pensioen, planning van je vermogen en nalatenschap, wat te doen met een gouden handdruk en hoe financieel om te gaan met ingrijpende gebeurtenissen als arbeidsongeschiktheid, echtscheiding en overlijden.

FINANCIËLE PLANNING

Financiële planning geeft rust en een zeker gevoel.  Een financiële planning van Your Financials start met een analytische beschrijving van je huidige situatie. Het maakt alle aspecten van je financiën overzichtelijk. Het belangrijkste aspect zijn jouw persoonlijke wensen en doelstellingen. Denk aan wensen om een andere woning te kopen, grote uitgaven te doen of minder te gaan werken. Zaken die een grote invloed hebben op je financiën en waar een analyse van jouw persoonlijke situatie “inzicht door overzicht” in geeft. 

 • Hoe sta ik ervoor als ik met pensioen ga?

 • Kan ik eerder stoppen met werken?

 • Welk inkomen heeft mijn partner na mijn overlijden?

 • Welk inkomen krijg ik als ik arbeidsongeschikt raak? 

Hierna volgt het advies over hoe je jouw financiën zodanig kunt aanpassen dat de wensen zo veel mogelijk kunnen worden uitgevoerd en adviseren wij bepaalde financiële producten te beëindigen of juist af te sluiten.

ONAFHANKELIJK HYPOTHEEKADVIES

Onafhankelijk hypotheekadvies bij je eerste huis of juist het laatste? De vraag naar informatie en advies bij de aankoop van jouw eerste huis zal verschillen met de vraag naar informatie en advies bij de aankoop van je derde of laatste huis. Met een onafhankelijk hypotheekadvies van de financieel planners bij Your Financials ben je verzekerd van een gepast advies toegespitst op jouw persoonlijke situatie. 

Bij wie kun je terecht wanneer je op zoek bent naar echt onafhankelijk hypotheekadvies? Veel banken en verzekeraars zullen je alleen hun eigen producten aanbieden en kunnen dan per definitie dus geen echt onafhankelijk hypotheekadvies geven. Hetzelfde geldt voor grote verzekeraars en internet hypotheekverstrekkers.

Een lage maandlast of hypotheekrente is natuurlijk belangrijk. Heb je ook wel eens stilgestaan bij onderstaande vragen?

 • Is er een mogelijkheid om vervroegd af te lossen?

 • Betaal je een boete bij verkoop van de woning?

 • Krijg je nu korting op de rente en wordt je bij renteverlenging gestraft omdat je geen nieuwe klant bent?

 • Kun je de hypotheek later nog verhogen zonder kosten?

 • Hoe betrouwbaar is je geldverstrekker?

 • Is een hypotheek van een buitenlandse geldverstrekker voor jou aantrekkelijk?

 • Wat gebeurt er wanneer je arbeidsongeschikt wordt of je baan verliest?

 • Kunnen je partner en/of kinderen nog wel in het huis blijven wonen als je onverhoopt overlijdt?

En zo zijn er nog vele punten die de waarde bepalen van het advies dat je krijgt.

PENSIOENADVIES

Wat is je inkomen na 65? Wat is het besteedbare inkomen van mijn partner na mijn overlijden? Is mijn pensioeninkomen beschermd tegen inflatie? Welke gevolgen heeft afstempelen door mijn pensioenfonds voor mijn persoonlijke situatie? In een pensioenadvies zal een financieel planner van Your Financials bovenstaande vragen voor je kunnen beantwoorden.

 

Veel mensen in Nederland denken dat zij na hun pensioendatum ongeveer 70% van het huidige inkomen zullen ontvangen. Dit is echter bijna nooit het geval. Weet je precies wat je krijgt wanneer jij met pensioen gaat? Is dit wel voldoende of moet je, nu het nog kan, maatregelen nemen? Een pensioenadvies geeft je een helder inzicht!

Het pensioensysteem in Nederland is gebaseerd op een systeem van drie pijlers:

 1. AOW, ontvang je van de overheid vanaf 66 jaar en 4 maanden

 2. Pensioen van je laatste werkgever of eerdere werkgevers

 3. Privévoorzieningen zoals lijfrente kapitaal dat je zelf hebt opgebouwd

 

Veelal worden je eigen woning, spaargeld en beleggingen als 4e pijler genoemd. Deze voorzieningen worden door de financieel planners van Your Financials dan ook altijd in het pensioenadvies meegenomen.

VERMOGENSOPBOUW

Vermogensopbouw is een belangrijk onderdeel van je financiële planning. Voor de ene persoon is het uitbreiden van zijn vermogen het belangrijkste doel, voor de ander is het behoud van vermogen belangrijk. Je hebt dus deskundig advies nodig hoe je jouw vermogensopbouw verantwoord kunt plannen om je wensen en doelstellingen waar te maken.

Nadat wij je financiële situatie in kaart hebben gebracht, adviseren wij je hoe je jouw vermogensopbouw het beste kunt plannen door uw risico’s te beperken en rendement te optimaliseren. Een verantwoorde vermogensopbouw is altijd afhankelijk van de juiste balans tussen rendement en risico.

 

Vervolgens helpen wij je bij het maken van de juist keuze voor de invulling. Your Financials zal je vermogen echter nooit beheren. Wij maken een plan voor je vermogensopbouw en bevelen je desgewenst een vermogensbeheerder aan. Wij ontvangen geen provisie voor het tot stand brengen van dit contact. Indien gewenst adviseren wij wel over aan te kopen beleggingsfondsen (zie beleggen). Uiteraard kun je ook terecht bij je eigen bank of vermogensbeheerder. Wij zijn je graag van dienst om de verschillende voorstellen van banken en vermogensbeheerders met elkaar te vergelijken.

NALATENSCHAPSPLANNING

Liever rijk leven dan rijk sterven is de uitdrukking. Maar sommige mensen sterven onverwachts en soms te vroeg en hebben hun geld niet opgemaakt. Anderen hebben een dusdanig hoog inkomen dat men het gewoon niet kan opmaken. Weer een ander wil graag schenken aan de kinderen. Wat wil jij? Net als zovelen, wil je waarschijnlijk dat uw nabestaanden zo min mogelijk belasting betalen. Maar hoe kun je dit het beste regelen?

Je moet bij een nalatenschapsplanning niet alleen denken aan de juridische en fiscale gevolgen bij overlijden, maar kunt ook denken aan een analyse van je huwelijkse voorwaarden of advies over het maken daarvan.

Het goed stellen van de vragen is eigenlijk al het geven van de oplossing. In een nalatenschapsplanning kun je ervoor zorgen dat je vermogen op een gestructureerde manier, zoals u dit wenst, overgaat naar je nabestaanden (vaak de volgende generatie). Wij inventariseren je wensen en combineren deze met de mogelijke oplossingen.

Onze adviseurs beschikken over degelijke expertise om je te kunnen voorzien van advies. Wij werken samen met specialisten en notarissen zodat financiële en fiscale kennis optimaal wordt gecombineerd met de juridische expertise.

GOUDEN HANDDRUK

Wanneer je na ontslag een Gouden Handdruk (transitievergoeding) van je werkgever ontvangt is de volgende vraag vaak: wat kan ik er het beste mee doen?

Wanneer je te maken krijgt met ontslag, zal in veel gevallen het inkomen drastisch dalen. Als je niet meteen een andere baan vindt, zul je vaak recht hebben op een WW-uitkering. Deze bron van inkomsten is echter lager dan het inkomen dat je gewend was.

Een financieel overzicht helpt: veel mensen weten niet hoeveel men nodig heeft om op hetzelfde inkomensniveau te komen als toen men in loondienst was. Hoe zit dit bij jou? Door het maken van een financieel plan weet je hoeveel je nu nodig heeft en hoeveel je van jouw ontslagvergoeding voor later kunt gebruiken.

 

Welke oplossing is voor jou het meest geschikt? Het antwoord op deze vraag is persoonlijk en zeer afhankelijk van jouw wensen. 

Sinds 2013 is de wetgeving aangepast waardoor tot dat moment gebruikte instrumenten niet langer toegestaan zijn. Maar degenen die ooit voor een stamrecht-BV, goudenhanddrukrekening en dergelijke hebben gekozen moeten ooit een volgende stap gaan zetten. De adviseurs van Your Financials staan je graag met persoonlijk en onafhankelijk advies terzijde.  

ARBEIDSONGESCHIKTHEID

Wanneer je als werknemer arbeidsongeschikt wordt zijn er grote consequenties. Niet alleen krijg je te maken met een fors inkomensverlies, je krijgt ook extra zorgkosten. Veel hangt af van je persoonlijke situatie. Het is belangrijk om de risico’s in kaart te brengen, zodat u kunt zien wat er gebeurt wanneer u onverhoopt geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt. Pas na de risico-inventarisatie weet je of je bijvoorbeeld in je huis kunt blijven wonen.

Veel werkgevers hebben dit niet (vaak omdat ze het zelf ook allemaal niet weten) goed geregeld voor hun werknemers. Wanneer jouw werkgever wel iets collectief heeft geregeld, blijkt dit vaak niet afdoende te zijn.

Maar hoe hoog moet zo’n verzekering dan zijn, en heb je deze ook echt nodig? Waar kun je deze het beste afsluiten, zodat je niet weer opgescheept zit met een onnodige woekerpolis. Your Financials ondersteunt bij het in kaart brengen van je financiële positie bij arbeidsongeschiktheid en adviseert over de juiste oplossingen.

 

Stappenplan

 • Begrijpelijke uitleg over de gevolgen van arbeidsongeschiktheid

 • Onafhankelijke analyse van jouw huidige en toekomstige financiële positie

 • Deskundig advies over de best passende oplossing in jouw persoonlijke situatie

 • Indien van toepassing, ondersteuning bij het selecteren van de kenmerken van de best passende verzekering

Wij vertellen je graag meer over arbeidsongeschiktheid bij werknemers.

ECHTSCHEIDING

Ga je scheiden of overweeg je dat? Laat je dan vooral door een deskundig financieel planner bijstaan. Er is geen gebeurtenis die zo ingrijpt op je financiën als een echtscheiding. Alle juridische en fiscale aspecten komen op hetzelfde moment bijeen. Een aanpassing op een deelgebied heeft vaak invloed op vele andere aspecten. Juist op het moment van echtscheiding heb je wel iets anders aan je hoofd dan deze ingewikkelde materie.

Er zijn verschillende procedures die je kunt volgen om de echtscheiding in goede banen te leiden. Dit is afhankelijk hoe goed je met uw ex-partner kunt communiceren.

Als je goed met je ex-partner kunt communiceren, dan kun je samen via een advocaat of mediator scheiden. Een advocaat of mediator kijkt naar de juridische afwikkeling, het convenant en eventueel het ouderschapsplan. Onze financieel planners kijken naar de complete financiële afwikkeling. Zij worden dan ook regelmatig door mediators en advocaten ingeschakeld als deskundige op deelgebieden of als spin in het web voor een totaaloverzicht.

De financieel planners van Your Financials worden onder andere ingeschakeld bij de volgende vragen:

Particulier:

 • Scheiden en een tweede woning

 • Scheiden en een hypotheek

 • Scheiden en schulden

 • Scheiden en een levensverzekering

 • Scheiden en pensioen

Ondernemer:

 • Wat is de waarde van de onderneming?

 • Welke verdeling moet worden aangehouden?

 • Van wie is wat?

FINANCIËLE GEVOLGEN VAN OVERLIJDEN

Als je komt te overlijden is dat voor je nabestaanden een emotionele gebeurtenis met grote gevolgen. Je wilt natuurlijk niet dat uw nabestaanden worden opgezadeld met financiële consequenties ten gevolge van je overlijden.

Wellicht zijn er zaken als pensioen en uitvaartverzekering geregeld. Maar hoe staat je partner er nou echt voor als jouw (financiële) inbreng wegvalt?

Het biedt veel rust om te weten dat je je nabestaanden verzorgd achterlaat. De financieel planners van Your Financials kunnen als geen ander de financiële gevolgen bij overlijden in kaart brengen. Uiteraard betrekken wij hierbij de fiscale aspecten en alle voorzieningen die je hebt afgesloten. Als blijkt dat dit niet aan je wensen voldoet, adviseren wij u welke stappen je kunt nemen om met een gerust hart verder te leven.

 

Wanneer in kaart brengen?

 • Wanneer je een eigen woning bezit

 • Wanneer je ondernemer bent

 • Wanneer je kinderen hebt

 • Wanneer je partner niet of parttime werkt

 • Wanneer je veel vermogen bezit

De financieel planners van Your Financials kunnen de financiële gevolgen bij overlijden in kaart brengen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
ecl_logo2017_fc_groot.png

Kamer van Koophandel 73761931

©2019 Your Financials

AFM vergunning 12046233