Meer actueel

Hypotheek en woekerpolis een giftige cocktail

Laren Particulieren
Hypotheek en woekerpolis een giftige cocktail

12 Jaar geleden een hypotheek gesloten met aan de hypotheek verpande beleggingspolis ter aflossing op termijn (30 jaar). Beleggingspolis blijkt veel minder te “presteren” dan bij aanvang verondersteld. Wat nu?

Niemand doet wat, maar op einddatum is sprake van een grote restschuld. De beleggingspolis kent gelukkig de fiscale term “Kapitaalverzekering Eigen Woning”. Omzetting naar een aan de hypotheekrente gelinkte spaarrekening is dan mogelijk. Zo werd de “reparatie” ook ingestoken. Beleggingspolis omgezet naar een speciale “Spaarrekening Eigen Woning” en hierdoor ontstond zicht op wat de rekening na 30 jaar looptijd zal gaan opbrengen. Geen onzekerheden meer en hoge kosten.

Wat nog wel moest worden aangepakt, was het tekort aan opgebouwd beleggingsresultaat in de afgelopen 12 jaar. Daarvoor werd een extra aflossing overeengekomen, zodat op einddatum geen sprake meer zal zijn van een restschuld.

Dit alles onder het motto van “ slapen doen we ‘s nachts”

Voor vragen: neem contact op met Jan van der Wel jvanderwel@yourfinancials.nl