Arbeidsongeschiktheid

Zeker voor ondernemers zijn de financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid enorm. Hoe groot deze zijn hangt af van uw persoonlijke situatie. Het is dus belangrijk om de risico’s in kaart te brengen zodat u kunt zien wat er gebeurt wanneer u onverhoopt geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt. Hiervoor is een goede inventarisatie van uw huidige en toekomstige financiële positie noodzakelijk.

Wist u dat jaarlijks één op de tien ondernemers te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid? Als u als DGA, ondernemer of ZZP-er arbeidsongeschikt wordt, gaat de overheid ervan uit dat u uw eigen zaken heeft geregeld en is er dus geen vangnet voor deze beroepsgroep. Speciaal daarvoor is de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als u door arbeidsongeschiktheid geheel of gedeeltelijk moet stoppen met werken, vallen uw inkomsten of een gedeelte daarvan weg. Met een uitkering uit de arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u verder leven zonder grote financiële zorgen.

Onafhankelijk advies zonder productverkoop

Maar hoe hoog moet zo’n uitkering dan zijn, en betaalt u niet teveel voor overbodige extra’s? Your Financials ondersteunt u bij het in kaart brengen van uw financiële positie bij arbeidsongeschiktheid en adviseert u over de juiste uitgangspunten.

Stappenplan

  • Begrijpelijke uitleg over de gevolgen van arbeidsongeschikt en mogelijke oplossingen
  • Objectieve analyse van uw huidige en toekomstige financiële positie
  • Deskundig advies over de best passende oplossing in uw persoonlijke situatie
  • Indien van toepassing, ondersteuning bij het selecteren van de best passende verzekering

Wij vertellen u graag meer over arbeidsongeschiktheid en financiële planning bij ondernemers.

Gerelateerde berichten

  1. Blog: Wat is genoeg?